Приготувати таку закуску не складе праці. Щоб зробити її більш насиченою за смаком, слід додати болгарський перець і моркву. Для швидкої засолювання блюдо заливають маринадом.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Морква – 300 гр.
- Болгарський перець солодкий – 200 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 750 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Масло соняшникове – 70 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Викладаємо на робочу поверхню столу необхідні для приготування закуски овочі. Капусту звільняємо від верхнього шару листя і вирізаємо качан. Шаткуємо її тонкою соломкою. Перець вимиваємо і розрізаємо на дві частини вздовж овоча. Вирізаємо насінну коробку і плівки. Нарізаємо солодкий перець соломкою.
Необхідну кількість моркви спочатку очищаємо від верхнього шару. Змиваємо бруд проточною водою і овочі натираємо на крупній тертці. Всі інгредієнти викладаємо в глибоку миску. Так буде зручніше перемішувати овочі.
Тепер очищаємо від лушпиння 5 зубчиків часнику і вичавлюємо їх через землянку до овочів. Кришимо лавровий лист руками на невеликі шматочки і додаємо його в салат разом із запашним перцем. Перемішуємо вміст миски руками з натиском, щоб капуста пустила сік.
Наливаємо потрібну кількість води в каструлю. Доводимо рідину до кипіння на плиті, а потім додаємо сіль і цукор. Перемішуємо вміст каструлі і знову доводимо до кипіння. Тепер вливаємо в розсіл масло, слідом – оцет.
Перемішуємо розсіл і заливаємо їм овочі. Накриваємо закуску тарілкою і ставимо на неї що-небудь важке. Даємо їй настоятися 4 години. Заздалегідь готуємо банки для зберігання. В очищену, промиту і стерилізовану тару, викладаємо закуску, накриваємо банки кришками. Ставимо їх у холодильник.
Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з морквою Маринована капуста з оцтом і часником Солодка маринована капуста