Скумбрія смачна у будь-якому вигляді. Не найшвидший спосіб приготування риби, але один з найсмачніших – це маринування скумбрії. Любителі морепродуктів точно оцінять цікавий варіант її приготування в чаї. Вона набуває приємний золотистий колір і чудовий терпкий смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Скумбрія – 600 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Чай чорний – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану скумбрію в чаї в домашніх умовах? Всипте чай, цукор і сіль в банку, налийте гарячу воду. Накрийте банку і залиште, поки заварка не охолоне.
Скумбрію помийте, очистіть від нутрощів, відріжте голови і хвости. Складіть рибу в підходящу для маринування ємність.
Охолоджену заварку процідіть і залийте нею рибу.
Притисніть рибу тарілкою до дна форми і замотайте зверху харчовою плівкою у кілька шарів. Форм приберіть в холодильник на 4 дні, періодично перевертайте рибу.
Через 4 доби зніміть плівку, вийміть рибу з маринаду і умочіть паперовими рушниками. Скумбрію наріжте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія