Скумбрія смачна у будь-якому вигляді. Не найшвидший спосіб приготування риби, але один з найсмачніших – це маринування скумбрії. Любителі морепродуктів точно оцінять цікавий варіант її приготування в чаї. Вона набуває приємний золотистий колір і чудовий терпкий смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Скумбрія – 600 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Чай чорний – 4 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану скумбрію в чаї в домашніх умовах? Всипте чай, цукор і сіль в банку, налийте гарячу воду. Накрийте банку і залиште, поки заварка не охолоне.

Скумбрію помийте, очистіть від нутрощів, відріжте голови і хвости. Складіть рибу в підходящу для маринування ємність.

Охолоджену заварку процідіть і залийте нею рибу.

Притисніть рибу тарілкою до дна форми і замотайте зверху харчовою плівкою у кілька шарів. Форм приберіть в холодильник на 4 дні, періодично перевертайте рибу.

Через 4 доби зніміть плівку, вийміть рибу з маринаду і умочіть паперовими рушниками. Скумбрію наріжте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія