Філе скумбрії не тільки смачне, але і корисне. Скумбрія, маринована в домашніх умовах, – чудовий спосіб урізноманітнити зимове меню, тим більше, що риба виходить куди більш ніжною, ніж куплена в магазині.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати мариновану скумбрію з часником? Скумбрію помийте, відріжте голову і хвіст, зробіть надріз вздовж хребта, видаліть кістки і розгорніть рибу.

Часник очистіть від лушпиння і наріжте тонкими пластинками.

Змастіть тушку скумбрії сіллю і перцем, покладіть часточки часнику.

Тушку складіть з зовнішньої сторони також натріть її сіллю і загорніть в харчову плівку.

Скумбрію покладіть в холодильник на добу, час від часу перевертайте її. Мариновану скумбрію наріжте порційними шматками, збризніть рослинним маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія