Філе скумбрії не тільки смачне, але і корисне. Скумбрія, маринована в домашніх умовах, – чудовий спосіб урізноманітнити зимове меню, тим більше, що риба виходить куди більш ніжною, ніж куплена в магазині.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Скумбрія – 1 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати мариновану скумбрію з часником? Скумбрію помийте, відріжте голову і хвіст, зробіть надріз вздовж хребта, видаліть кістки і розгорніть рибу.
Часник очистіть від лушпиння і наріжте тонкими пластинками.
Змастіть тушку скумбрії сіллю і перцем, покладіть часточки часнику.
Тушку складіть з зовнішньої сторони також натріть її сіллю і загорніть в харчову плівку.
Скумбрію покладіть в холодильник на добу, час від часу перевертайте її. Мариновану скумбрію наріжте порційними шматками, збризніть рослинним маслом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія