Звичайно на маринування скумбрії потрібно до трьох днів. Однак, для самих нетерплячих можна скоротити час приготування до двох годин. Риба виходить неймовірно смачна і зберігати в холодильнику її можна до семи днів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вода – 400 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Скумбрія – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновану скумбрію з луком за 2 години в домашніх умовах просто! Візьміть тушку скумбрії, відріжте голову, хвіст і плавники, видаліть нутрощі. Добре промийте рибу і наріжте шматками по 2-3 сантиметра завтовшки.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль, перець, лавровий лист і цибулю. Варіть маринад під кришкою 10 хвилин.
Потім маринад необхідно остудити. Скумбрію складіть в миску і залийте маринадом.
Поставте скумбрію в холодильник на 2 години. Через годину поворочайте рибу, щоб вона просолились однаково добре з усіх боків.
Через 2 години у вас на столі буде справжній морський делікатес.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія