Скумбрія – риба, яка чудово підходить для маринування. Її м’ясисте і жирне філе добре вбирає в себе сіль і аромат спецій. Приготувати мариновану скумбрію можна безпосередньо перед вечерею.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 1 шт.
- Сіль – 4 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновану скумбрію за 2 години в домашніх умовах просто! Повністю розморозьте рибу, обробити її, помийте і наріжте шматками.
Приготуйте маринад. У каструлю влийте холодну воду, оцет і всипте сіль, перемішайте.
Скумбрію залийте солоним розчином і залиште при кімнатній температурі на 2 години.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
Скумбрію промийте від соляного розчину і складіть в зручну ємність для зберігання. Шари скумбрії перекладіть нарізаною цибулею, запашним перцем і лавровим листом, залийте рослинним маслом. Зберігайте в холодильнику не більше тижня.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія