Продукти зі знаком якості ГОСТ завжди відповідали високим вимогам до продуктів. Приготувати висококласні мариновані кабачки по госту будинку з нашим рецептом простіше простого. Готові овочі порадують ідеальним збалансованим смаком, соковитістю і ароматом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2 шт.
- Вода – 2 склянки
- Часник – 2 зуб.
- Перець чилі – 1 гурток
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя хрону – 0.25 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих кабачків по ГОСТу простий у приготуванні! Ретельно помити кабачки. Просушити овочі на кухонному рушнику.
Стерилізувати банки для кабачків будь-яким звичним для вас способом, кришки прокип’ятити.
Часник очистити. Листя хрону, парасольки кропу промити під холодною водою.
В кожну стерилізовану банку викласти листя хрону, парасольки кропу, часник, перець червоний сушений, перець чорний горошком.
Кабачки нарізати півкільцями невеликої товщини.
Щільно викласти кабачки в банки. Зверху на кабачки всипати цукор і сіль, влити оцет, залити банки доверху водою.
На дно великої каструлі покласти рушник, виставити в каструлю на рушник банки з кабачками, прикрити їх кришками. Наповнити каструлю водою. Стерилізувати банки з кабачками 10 хвилин.
Закатати банки, перевернути їх, укутати теплою ковдрою і залишити до повного охолодження. Зберігати мариновані кабачки по госту в підвалі або льосі. Відмінна закуска для всієї родини вже може подаватися на стіл!
Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Консервовані кабачки