Кабачки, приготовані за цим рецептом виходять дуже хрусткими. Смачніше всього виходять молоді кабачки з тонкою шкіркою. Кабачки з часником і кропом – прекрасна холодна закуска, яка допоможе травленню і чудово доповнить будь-яку страву.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 1300 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 4 шт.
- Для розсолу: –
- Вода – 1 л
- Оцтова есенція – 15 гр.
- Сіль велика – 55 гр.
Процес приготування:
Готувати маринованих кабачків з часником і кропом легко! Візьміть кабачки середнього розміру з тонкою шкіркою і акуратно очистіть їх, після того як промиєте у воді.
Наріжте овочі кружечками або кубиками, залежно від розміру баночок для закачування.
В стерильні банки покладіть лавровий лист і очищені зубчики часнику.
Далі покладіть частину промитої і обсохшою зелені в кожну ємність.
Кабачки щільно утрамбовывайте в банки, чергуючи з зеленню і залишками часнику.
Потім потрібно приготувати розсіл для кабачків: в киплячій воді розведіть сіль і кип’ятіть протягом п’яти хвилин. Додайте оцет. Перемішайте розсіл і влийте його так, щоб всі кабачки були повністю покриті розсолом.
Після цього потрібно пастеризувати заготовку. Для цього поставте прикриті кришками банки з кабачками в каструлю з водою і пастеризують протягом десяти хвилин з моменту закипання води в каструлі.
Банки з заготівлею загорніть або закрутіть стерильними кришками і переверніть догори дно до повного охолодження при кімнатній температурі.
Консервовані кабачки Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму Салати з кабачків на зиму