Кабачки, приготовані за цим рецептом виходять дуже хрусткими. Смачніше всього виходять молоді кабачки з тонкою шкіркою. Кабачки з часником і кропом – прекрасна холодна закуска, яка допоможе травленню і чудово доповнить будь-яку страву.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кабачки – 1300 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1 л
  • Оцтова есенція – 15 гр.
  • Сіль велика – 55 гр.

Процес приготування:

Готувати маринованих кабачків з часником і кропом легко! Візьміть кабачки середнього розміру з тонкою шкіркою і акуратно очистіть їх, після того як промиєте у воді.

Наріжте овочі кружечками або кубиками, залежно від розміру баночок для закачування.

В стерильні банки покладіть лавровий лист і очищені зубчики часнику.

Далі покладіть частину промитої і обсохшою зелені в кожну ємність.

Кабачки щільно утрамбовывайте в банки, чергуючи з зеленню і залишками часнику.

Потім потрібно приготувати розсіл для кабачків: в киплячій воді розведіть сіль і кип’ятіть протягом п’яти хвилин. Додайте оцет. Перемішайте розсіл і влийте його так, щоб всі кабачки були повністю покриті розсолом.

Після цього потрібно пастеризувати заготовку. Для цього поставте прикриті кришками банки з кабачками в каструлю з водою і пастеризують протягом десяти хвилин з моменту закипання води в каструлі.

Банки з заготівлею загорніть або закрутіть стерильними кришками і переверніть догори дно до повного охолодження при кімнатній температурі.

Консервовані кабачки Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму Салати з кабачків на зиму