Кабачки, замариновані з кетчупом чилі набувають дещо іншого звучання. Овочі стають більш пікантними і делікатно солодкуватими. Крім цього, маринад кольору кетчупу виглядає незвично і привабливо. Для такої заготовки рекомендується вибирати кетчуп з максимально простим і якісним складом, що забезпечить харчову натуральність.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 1 кг
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Кетчуп чилі – 4 склянки
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
Рецепт маринованих кабачків з кетчупом чилі простий у приготуванні! Кабачки промиваємо від забруднень і обсушуємо. Якщо овочі досить зрілі, то необхідно зрізати шкірку, а насіння витягти. Молоді плоди можна використовувати цілком. Підготовлені кабачки нарізаємо брусочками такої довжини, щоб їх можна було розмістити вертикально в банках. Для такого розміщення зручно використовувати банки об’ємом 500-1000 мл
Банки і кришки моєму содовим розчином і ошпарюємо окропом. У підготовлені банки кладемо промиті листя смородини і суцвіття кропу. Також кладемо лаврове листя, горошини чорного перцю, очищені зубки часнику. Поверх зелені та спецій щільно один до одного розміщуємо брусочки кабачків.
Для приготування маринаду воду в зазначеній кількості змішуємо з сіллю, цукром, кетчупом чилі і оцтом. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо протягом двох хвилин. Киплячим маринадом заливаємо кабачки в банках і прикривають кришками.
Банки з кабачками ставимо на стерилізацію. Для банок об’ємом 500 мл час складе десять хвилин, для банок об’ємом 1 літр – п’ятнадцять хвилин. Після закінчення часу стерилізації банки відразу закатуємо кришками і перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Заготівлям даємо повністю охолонути і прибираємо їх в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Консервовані кабачки Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму