До приходу гостей ви за цим рецептом можете швидко приготувати мариновані огірочки і подати їх до будь-яких страв. У вас вийде відмінна закуска. Секрет смаколики цієї страви – у використанні гарячого рослинного масла. Для швидкого маринування виберіть невеликі огірочки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Часник – 4 – 5 зуб.
- Масло соняшникова 50 мл
- Кріп – 1 пучок
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані огірки швидкого приготування. Огірочки для маринування добре помийте і обріжте у них кінчики. Потім кожен огірок розріжте на половинки, а кожну половинку ще на 2 шматочка.
Складіть нарізані огірки в ємність для маринування і додайте до них сіль і цукор у вказаній в рецепті кількості.
Зубки часнику почистіть і подрібніть на часничниці або дрібно нашаткуйте. Перекладіть часник до огірків.
Кріп промийте, дрібно наріжте і посипте їм шматочки огірків.
Налийте до огірків столовий оцет. Оцет не замінюйте на лимонну кислоту, інакше результат буде не той.
В окремому посуді добре розігрійте олію, тільки не доводьте до кипіння.
Гаряче масло перелийте до огірків і все ретельно перемішайте.
Закрийте огірочки кришкою і на 1 годину поставте в холодильник для маринування. Через годину мариновані огірочки можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Кисло-солодкі огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з часником на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму часточками Огірки на зиму