Хочу запропонувати вам ідеальний рецепт консервації огірків на зиму. Мариновані огірочки таким способом отримують солодкими і хрусткими. Головна умова для консервації – вибрати огірочки середнього або невеликого розміру.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Кріп – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 6 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Сіль велика – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати солодкі хрусткі мариновані огірки легко! Огірочки ретельно промийте в проточній воді. Перекладіть у велику ємність – миску або каструлю. Залийте холодною водою і залишити вимочуватися на 2 години. Часник очистіть, листя і зелень ретельно вимийте.
Поки огірки вимочуються, помийте банки з допомогою губки для миття посуду і миючого засобу. Поставте стерилізувати на водяну баню, в мікрохвильову піч або духовку.
На дно стерильних банок викладіть кріп, листя, гвоздику, перець і часник.
Підготовлені огірочки розподіліть по банку таким чином, щоб залишилося якомога менше пустого місця.
Заздалегідь закип’ятіть воду в чайнику або каструлі і повністю залийте банки з огірками і залиште на 20 хвилин.
В каструлю злийте воду з банок. Додайте цукровий пісок і велику сіль. Доведіть до кипіння і влийте столовий оцет.
Банки з огірками залийте приготовленим гарячим маринадом і добре закрутіть кришку.
Переверніть закручені банки догори дном. Накрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть банки в темне прохолодне місце для довгострокового зберігання.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки з гвоздикою на зиму Огірки на 2 літрову банку на зиму Солодкі мариновані огірки в 2 літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму