Цей чудовий рецепт заготівлі огірків на зиму, який легко замінить вам традиційні рецепти. Смачні і соковиті огірочки, які апетитно хрумтять під час їжі – відмінна закуска, яка вийде у вас з першого разу.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Гірчиця французька 1 ч. л.
- Лимон – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
- Вода – 1 л
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 40 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані огірки з лимоном. Огірочки ретельно вимийте, обріжте попки і відправте їх у крижану чисту воду години на три.
стерилізуйте Банки і прокип’ятіть кришки. Викладіть огірки в банки, додайте очищений промитий часник і кріп. Також не забудьте про лимонні дольки. Залийте банки окропом.
Банки накрийте стерильними кришками, не закочуйте.
Прикривши рушником, залиште банки хвилин на 20 в кімнаті.
Злийте воду з банок в чисту каструлю і додайте ще 100 мл кип’яченої води.
Потім приготуйте маринад з сіллю і цукром.
Поки готується маринад, додайте в банки з огірками гірчицю.
Потім вкладіть у кожну банку по три горошинки чорного перцю.
У киплячий маринад додайте лимонну кислоту. Огірочки в банках залийте маринадом і закатайте, після чого переверніть їх догори дном і залиште остигати.
Засолювання огірків з лимонною кислотою на зиму Мариновані огірки з лимонною кислотою на зиму Огірки без оцту з лимонною кислотою на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки з лимоном на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки під залізну кришку на зиму