Приготувати помідори на зиму, не вдаючись до процесу стерилізації, дуже просто. Для цього достатньо мати свіжі помідори і мінімум часу. У великій різноманітності рецептів зимової консервації можна розгубитися, але перед вами перевірений і, можна сказати, класичний рецепт маринованих помідорів без стерилізації.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 2 – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 3 – 4 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані помідори без стерилізації? Томати ретельно вимийте і обсушіть.
Часник очистіть від лушпиння.
Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і поріжте невеликою соломкою. Зверніть увагу, що інгредієнти, зазначені в рецепті, розраховані на 3 літри заготовки.
В простерилізовані банки укладіть запашний перець і лавровий лист, потім заповніть ємності помідорами приблизно на третину, зверху викладіть невелику кількість болгарського перцю. Після цього повторіть шари з помідорів і перцю, поки банку не буде заповнена до самого верху. Перед останнім шаром з помідор викладіть в банку часник. Якщо зубчики великі, можна розрізати їх навпіл.
Наступний крок – ємності з помідорами необхідно залити киплячою водою і залишити на 15 хвилин, попередньо прикривши кришкою. Через деякий час зливаємо воду з банки в сотейник і знову її кип’ятимо.
В банку з томатами засипаємо необхідну кількість солі і цукрового піску, також вливаємо оцет.
Киплячою водою заливаємо банки з помідорами і відразу ж закорковуємо кришками. Перевертаємо заготівлю дном вгору і остуджуємо під теплою ковдрою. На зберігання мариновані помідори краще перемістити в прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Помідори, залиті окропом Солодкі помідори без стерилізації