Приготувати помідори на зиму, не вдаючись до процесу стерилізації, дуже просто. Для цього достатньо мати свіжі помідори і мінімум часу. У великій різноманітності рецептів зимової консервації можна розгубитися, але перед вами перевірений і, можна сказати, класичний рецепт маринованих помідорів без стерилізації.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 2 – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 – 4 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані помідори без стерилізації? Томати ретельно вимийте і обсушіть.

Часник очистіть від лушпиння.

Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і поріжте невеликою соломкою. Зверніть увагу, що інгредієнти, зазначені в рецепті, розраховані на 3 літри заготовки.

В простерилізовані банки укладіть запашний перець і лавровий лист, потім заповніть ємності помідорами приблизно на третину, зверху викладіть невелику кількість болгарського перцю. Після цього повторіть шари з помідорів і перцю, поки банку не буде заповнена до самого верху. Перед останнім шаром з помідор викладіть в банку часник. Якщо зубчики великі, можна розрізати їх навпіл.

Наступний крок – ємності з помідорами необхідно залити киплячою водою і залишити на 15 хвилин, попередньо прикривши кришкою. Через деякий час зливаємо воду з банки в сотейник і знову її кип’ятимо.

В банку з томатами засипаємо необхідну кількість солі і цукрового піску, також вливаємо оцет.

Киплячою водою заливаємо банки з помідорами і відразу ж закорковуємо кришками. Перевертаємо заготівлю дном вгору і остуджуємо під теплою ковдрою. На зберігання мариновані помідори краще перемістити в прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!

Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Помідори, залиті окропом Солодкі помідори без стерилізації