Смачні і солодкі томати на зиму без стерилізації будуть оцінені вами по праву. Заготовки проста, впоратися навіть початківець кулінар і варто взимку дуже добре за рахунок додавання оцтової есенції.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Кріп – 50 гр.
- Гвоздика – 2 бутона
- Листя хрону – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Листя вишні – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих помідор з оцтовою есенцією. Міцні помідори вимийте і зробіть проколи зубочисткою в області плодоніжки.
Промитий кріп і листя хріну покладіть на дно заздалегідь вимитої і простерилізованій банки.
Щільно складіть помідори до верху тари.
Влийте в банку окріп і покладіть зверху кришку. Залиште томати прогрітися на 30 хвилин і перелийте воду з банки назад в каструлю.
Розчиніть цукор і сіль в каструлі з водою покипятив 3 хвилини.
Помістіть в банку горошини перцю і часточки очищеного і промитого часнику. Коли маринад покипить означений час – додайте в нього есенцію, перемішайте і вилийте в банку.
Одразу ж закручуйте кришку, перевертайте закатку і укрийте теплою ковдрою з усіх боків, щоб уникнути протягів на добу.
Перемістіть заготовку в льох. Помідори добре замаринуются і просочаться приблизно через місяць.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації