Смачні і солодкі томати на зиму без стерилізації будуть оцінені вами по праву. Заготовки проста, впоратися навіть початківець кулінар і варто взимку дуже добре за рахунок додавання оцтової есенції.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Кріп – 50 гр.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих помідор з оцтовою есенцією. Міцні помідори вимийте і зробіть проколи зубочисткою в області плодоніжки.

Промитий кріп і листя хріну покладіть на дно заздалегідь вимитої і простерилізованій банки.

Щільно складіть помідори до верху тари.

Влийте в банку окріп і покладіть зверху кришку. Залиште томати прогрітися на 30 хвилин і перелийте воду з банки назад в каструлю.

Розчиніть цукор і сіль в каструлі з водою покипятив 3 хвилини.

Помістіть в банку горошини перцю і часточки очищеного і промитого часнику. Коли маринад покипить означений час – додайте в нього есенцію, перемішайте і вилийте в банку.

Одразу ж закручуйте кришку, перевертайте закатку і укрийте теплою ковдрою з усіх боків, щоб уникнути протягів на добу.

Перемістіть заготовку в льох. Помідори добре замаринуются і просочаться приблизно через місяць.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації