На зиму хочеться заготовити якомога більше смачних і корисних закаток. Це не тільки урізноманітнює меню, але також заощадити сімейний бюджет. Маринований виноград в банках виходить дуже ароматним, соковитим і поживним! Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Виноград – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 9 шт.
- Кориця – 1,5 ч. л.
- Гвоздика – 6 бутонів
Процес приготування:
Як приготувати маринований виноград на зиму? Виноград промиваємо і відокремлюємо ягоди від гілочки.
Заливаємо окропом на 10 хв. і зливаємо воду.
Готуємо сироп. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор і сіль. Знімаємо з вогню і вливаємо оцет.
В стерилізовані банки кладемо корицю, гвоздику та лавровий лист.
Викладаємо виноград і заливаємо сиропом. Закочує банки і перевертаємо догори дном. Залишаємо до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Новости