Виноград, маринований з часником, ‑ оригінальна заготовка, шалена за своєю задумом, однак на практиці фантастично смачна. Обов’язково спробуйте! Їсти можна і часник, і виноград – за смаком вони виходять, як мочені, відмінно йдуть до м’яса на грилі або шашлику.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Виноград Кишмиш – 200 гр.
- Часник – 400 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати маринований виноград з часником просто! Підготувати продукти для закачування.
насамперед необхідно вимити часник максимально добре, обрізати корінці і видалити зайві пластівці лушпиння.
Виноград добре помити, можна навіть дати трохи полежати у воді, а потім викласти в сито і дати стекти зайвої рідини. Укласти виноград в банки поперемінно з головками часнику, зриваючи при цьому ягоди з гілочок. Залити вміст банок окропом, дати повністю охолонути.
Злити воду, приготувати розсіл з цукрового піску, солі, оцту і води. Довести до кипіння, проварити 30 секунд.
Залити киплячим маринадом виноград з часником, загорнути або щільно закрутити гвинтовими кришками. Через 3-4 місяці маринована закуска готова.
Приємного апетиту!
Новости