Перед тим, як коптити скумбрію, її необхідно правильно замаринувати. Після маринування копчена скумбрія виходить ніжною і пряної, на цей процес знадобиться зовсім небагато часу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 1 кг
- Вода – 2 л
- Лимон – 1 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- цибулиння – 200 гр.
Процес приготування:
Як маринувати скумбрію для гарячого копчення? Влийте воду в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте сіль і спеції, кип’ятіть 10 хвилин.
Скумбрію повністю розморозьте, очистити від нутрощів, відріжте голову.
Далі добре промийте скумбрію під проточною водою і витріть паперовими рушниками.
У маринад додайте сік одного лимона і цибулиння. Занурте скумбрію в охолоджений маринад. Зверху встановіть вантаж і поставте рибу в холодильник на 12 годин.
Після того, як скумбрія замаринується, підвісьте її на 1-2 години, щоб стекла рідина. Потім можна приступати до гарячого копчення.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія