Бісквітний медовик зі сметанним кремом – ніжне частування, яке готують на будь яке свято. На відміну від пісочного медовика торт після просочення кремом охолоджують всього лише кілька годин. І приготування торта менш трудомістке за рахунок того, що корж випікається відразу і ділиться на шари після випічки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Сода харчова – 2 ч. л.
- Мед – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Для крему: –
- Цукрова пудра – 250 гр.
- Сметана – 750 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування бісквітного медовика зі сметанним кремом. Увімкніть розігріватися духовку. Візьміть дві однакових круглих форми для випічки. Стінки і дно форм ретельно змастіть вершковим маслом.
Візьміть глибоку ємність, розбийте охолоджені курячі яйця, всипте цукровий пісок і почніть збивати на малих оборотах міксера, поступово збільшуючи швидкість.
Коли курячі яйця поміняють колір світліший, а цукровий пісок розчиниться, переходьте до наступного кроку.
Додайте мед і харчову соду, ретельно перемішайте.
З допомогою сита просійте борошно пшеничне в кілька прийомів, добре вимішуючи тісто. Борошно використовуйте вищого сорту.
Готове тісто розділіть навпіл і викладіть в змащені маслом форми для випічки, рівномірно розрівнюючи і розподіляючи тісто по всій поверхні. Форми поставте в добре розігріту духовку на 35 хвилин при температурі 180 градусів. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою і остудіть коржі, не витягуючи з форм.
Потім вийміть коржі з форм і перемістіть на решітку до повного охолодження. Приготуйте крем. Сметану з’єднайте з ванільним цукром і цукровою пудрою, доведіть до однорідної маси за допомогою міксера. Затягніть ємність з кремом харчовою плівкою і охолодіть в холодильнику близько півгодини.
Блюдо, на якому будете збирати торт, змастіть невеликою кількістю крему. Зверху помістіть медовий корж. Якщо коржі вийшли досить високими, розріжте їх уздовж на дві частини. Корж щедро змастіть сметанним кремом, потім викладіть наступний корж і також змастіть кремом. Верх торта і боки густо промажте кремом.
Готовий торт залиште в холодильнику просочитися на пару годин. Потім розділіть на порції.
Шикарний десерт подавайте на стіл до чаю або ароматної кави.
Приємного чаювання!
Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Медовик за 12 хвилин Медовик зі сметанним кремом Торти