Медовик для ледачих – швидкий і простий торт, який не потребує розкочування коржів. Аромат і смак меду чудово відчувається в десерті. Раджу скористатися саме цим рецептом, і ви значно заощадите час. На приготування ніжного і м’якого торта піде не більше 30 хвилин.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для крему: –
  • Сметана 26% – 650 гр.
  • Цукрова пудра – 70 гр.
  • Мед – 80 гр.

Процес приготування:

Як приготувати медовик для лінивих? В каструлю або сотейник з товстим дном викладіть мед, вершкове масло і цукровий пісок. Коли всі інгредієнти розтануть, всипте харчову соду і перемішайте з допомогою віночка. Коли інгредієнти вступлять в реакцію, зніміть з вогню і остудіть.

Перелийте рідкі інгредієнти в іншу ємність. По одному введіть курячі яйця і ретельно перемішайте з допомогою віночка.

В окрему ємність з допомогою сита просійте борошно пшеничне вищого сорту. Поступово введіть в медово-яєчну масу і добре перемішайте з допомогою столової ложки. На деко викладіть силіконовий килимок або папір для випічки. Тісто розділіть навпіл і рівномірно розподіліть по застеленному листу.

Деко покладіть в добре розігрітий духову шафу приблизно на 5-7 хвилин і випікайте при температурі 180 градусів. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою і остудіть коржі, обріжте краю.

Готові коржі розрізати на чотири частини.

Жирну сметану перекладіть в глибоку миску, додайте необхідну кількість цукрової пудри і меду. Ретельно перемішайте.

Блюдо, на якому будете збирати торт, змастіть невеликою кількістю крему. Зверху помістіть медовий корж. Корж добре змастіть сметанно-медовим кремом, потім викладіть наступний корж і також змастіть кремом, так зберіть весь торт.

Верх торта і боки ретельно промажте кремом. Обрізки коржів подрібніть за допомогою блендера і отриманої крихтою присипте верх і боки торта. Готовий торт залиште просочитися в холодильнику мінімум на годину. Потім розділіть на порції і подавайте на стіл.

Приємного чаювання!

Бісквітний медовик Медовик Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик класичний Сметанний крем для медовика з цукровою пудрою Торти