Медовик на маргарині важко відрізнити від такого десерту на вершковому маслі. Щоб знизити собівартість медівника, його можна спекти не на вершковому маслі, а на маргарині. Смак при цьому майже не постраждає, якщо не додавати маргарин в крем. Спечіть карамельний медовик з заварним кремом і переконаєтеся в цьому самі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 400 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Варена згущене молоко – 0,5 банок
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Волоський горіх – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати медовик на маргарині просто! Мед і маргарин змішати в сотейнику і відправити на водяну баню, розтопити.

Всипати соду, зняти з водяної бані і помістити на несильний вогонь, варити до досягнення масою карамельного відтінку.

Збити яйця з цукровим піском до стану пишної піни.

Влити цю суміш в тісто для медовика.

Поставити суміш на водяну баню і варити близько 10 хвилин, не забуваючи помішувати. Зняти з вогню і трохи остудити.

Просіяти борошно і потроху додати в тісто.

Викласти карамельне тісто на стіл, присипаний борошном, замісити, щоб перестало прилипати до столу і рук.

Присипати куля з тіста борошном і накрити харчовою плівкою, дати постояти близько 10 хв.

Розділити кулю на 9 шматків.

Кожну частину розкачати на пергаменті або килимку для випічки качалкою, за допомогою тарілки або кришки від каструлі вирізати круги потрібного діаметру, наколоти виделкою і поставити випікати кожен корж окремо в духовку на 180 градусів.

Зняти коржі з пергаменту після охолодження.

Горіхи перебрати, трохи обсмажити на сухій сковороді.

Обрізки коржів скласти окремо.

Горіхи й обрізки окремо змолоти за допомогою блендера або м’ясорубки.

Для крему з’єднати в сотейнику з товстим дном яйце, цукровий пісок і крохмаль.

Все перемішати і влити молоко.

Варити на слабкому вогні до загусання, помішуючи, щоб уникнути пригорання. Накрити крем харчовою плівкою в контакт і прибрати на балкон або в холодильник швидко охолонути.

Розм’якшене вершкове масло 82,5 % жирності, які полежало при кімнатній температурі хоча б 40 хв., збити до об’єднання з вареним згущеним молоком.

Додати по частинах остиглий заварний крем, щіпку ваніліну і сік лимона.

Збити все до однорідного стану.

Зібрати торт, перекладаючи кожен корж кремом і присипаючи меленими волоськими горіхами.

прошарок можна додати трохи цілих ягід з полуничного варення.

Так зібрати весь торт.

Зверху і з боків змастити торт кремом, присипати боки торта крихтою і горіхами, прикрасити на свій розсуд.

Приємного апетиту!

Заварний крем для медовика Крем для медовика з крохмалем Медовик Медовик з заварним кремом Медовик зі згущеним молоком класичний Медовик класичний