Медовик на маргарині важко відрізнити від такого десерту на вершковому маслі. Щоб знизити собівартість медівника, його можна спекти не на вершковому маслі, а на маргарині. Смак при цьому майже не постраждає, якщо не додавати маргарин в крем. Спечіть карамельний медовик з заварним кремом і переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Варена згущене молоко – 0,5 банок
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Волоський горіх – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати медовик на маргарині просто! Мед і маргарин змішати в сотейнику і відправити на водяну баню, розтопити.
Всипати соду, зняти з водяної бані і помістити на несильний вогонь, варити до досягнення масою карамельного відтінку.
Збити яйця з цукровим піском до стану пишної піни.
Влити цю суміш в тісто для медовика.
Поставити суміш на водяну баню і варити близько 10 хвилин, не забуваючи помішувати. Зняти з вогню і трохи остудити.
Просіяти борошно і потроху додати в тісто.
Викласти карамельне тісто на стіл, присипаний борошном, замісити, щоб перестало прилипати до столу і рук.
Присипати куля з тіста борошном і накрити харчовою плівкою, дати постояти близько 10 хв.
Розділити кулю на 9 шматків.
Кожну частину розкачати на пергаменті або килимку для випічки качалкою, за допомогою тарілки або кришки від каструлі вирізати круги потрібного діаметру, наколоти виделкою і поставити випікати кожен корж окремо в духовку на 180 градусів.
Зняти коржі з пергаменту після охолодження.
Горіхи перебрати, трохи обсмажити на сухій сковороді.
Обрізки коржів скласти окремо.
Горіхи й обрізки окремо змолоти за допомогою блендера або м’ясорубки.
Для крему з’єднати в сотейнику з товстим дном яйце, цукровий пісок і крохмаль.
Все перемішати і влити молоко.
Варити на слабкому вогні до загусання, помішуючи, щоб уникнути пригорання. Накрити крем харчовою плівкою в контакт і прибрати на балкон або в холодильник швидко охолонути.
Розм’якшене вершкове масло 82,5 % жирності, які полежало при кімнатній температурі хоча б 40 хв., збити до об’єднання з вареним згущеним молоком.
Додати по частинах остиглий заварний крем, щіпку ваніліну і сік лимона.
Збити все до однорідного стану.
Зібрати торт, перекладаючи кожен корж кремом і присипаючи меленими волоськими горіхами.
прошарок можна додати трохи цілих ягід з полуничного варення.
Так зібрати весь торт.
Зверху і з боків змастити торт кремом, присипати боки торта крихтою і горіхами, прикрасити на свій розсуд.
Приємного апетиту!
Заварний крем для медовика Крем для медовика з крохмалем Медовик Медовик з заварним кремом Медовик зі згущеним молоком класичний Медовик класичний