Багато люблять медовик за його ніжну консистенцію і аромат. Його можна приготувати декількома варіантами. Найбільш трудомісткий – випічка 8 і більше тонких коржів, які промащуються кремом, більш легкий і швидкий готується з одного або двох коржів, але виходить не менш смачним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Мед – 5 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 0.5 склянки
  • Вода – 0.75 ст.
  • Кава розчинна – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Для крему: –
  • Молоко згущене – 1 банка
  • Масло вершкове – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати оксамитовий Медовик просто! Відокремте білки від жовтків яким зручним вам способом.

Збийте білки в щільну піну, додати до них половину цукру, продовжуйте збивати на максимальній швидкості.

Розчинну каву пересипте в стакан і залийте його окропом, розмішайте.

Жовтки збийте з другою половиною цукру, потім додайте мед, перемішайте.

Влийте до жовтків остиглий кави, соняшникова олія і соду, перемішайте.

Всипте просіяне борошно і добре збийте міксером.

Обережно введіть до тесту білкову масу, повільно змішайте круговими рухами.

Форму змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Поставте форму в розігріту до 180-200 градусів духовку, запікайте корж 40-50 хвилин до готовності.

Дістаньте корж з форми і дайте йому трохи охолонути.

Розріжте заготовку на кілька рівних частин.

Для крему збийте блендером масло і згущене молоко.

Змастіть коржі кремом і залишити торт на деякий час в холодильник, щоб він просочився.

Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик Медовик без сметани Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик класичний