Багато люблять медовик за його ніжну консистенцію і аромат. Його можна приготувати декількома варіантами. Найбільш трудомісткий – випічка 8 і більше тонких коржів, які промащуються кремом, більш легкий і швидкий готується з одного або двох коржів, але виходить не менш смачним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Мед – 5 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло соняшникове – 0.5 склянки
- Вода – 0.75 ст.
- Кава розчинна – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Для крему: –
- Молоко згущене – 1 банка
- Масло вершкове – 200 гр.
Процес приготування:
Готувати оксамитовий Медовик просто! Відокремте білки від жовтків яким зручним вам способом.
Збийте білки в щільну піну, додати до них половину цукру, продовжуйте збивати на максимальній швидкості.
Розчинну каву пересипте в стакан і залийте його окропом, розмішайте.
Жовтки збийте з другою половиною цукру, потім додайте мед, перемішайте.
Влийте до жовтків остиглий кави, соняшникова олія і соду, перемішайте.
Всипте просіяне борошно і добре збийте міксером.
Обережно введіть до тесту білкову масу, повільно змішайте круговими рухами.
Форму змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Поставте форму в розігріту до 180-200 градусів духовку, запікайте корж 40-50 хвилин до готовності.
Дістаньте корж з форми і дайте йому трохи охолонути.
Розріжте заготовку на кілька рівних частин.
Для крему збийте блендером масло і згущене молоко.
Змастіть коржі кремом і залишити торт на деякий час в холодильник, щоб він просочився.
Приємного апетиту!
Бісквітний медовик Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик Медовик без сметани Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик класичний