Ніжний домашній медовик – прекрасний десерт для вашого торжества. Торт легко приготувати в мультиварці, що не займе багато вашого часу і сил.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Мед – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло – для змазування
- Шоколад для прикраси
- Для крему: –
- Сметана – 250 гр.
- Вершки 33% – 120 гр.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування медовика в мультиварці? Просіяне борошно змішати з содою і розпушувачем. Залишаємо на час їх убік – суху суміш будемо додавати в останню чергу. Збиваємо яйця з цукром до густоти і рясної піни, потім вливаємо рідкий (можна підігрітий) мед. Поступово всипаємо борошно, перемішуємо. Тісто повинне вийти рідкуватим. Але перш, ніж його виллємо в мультиварку, обмажем чашу вершковим маслом і гарненько обсыплем цукром.
Випікаємо в режимі «Випічка». На це піде приблизно 40-50 хвилин. Під час готування не відкриваємо кришку, інакше бісквіт осяде.
Виймаємо готовий бісквіт і даємо йому охолонути. У цей час швиденько готуємо крем. Збиваємо сметану і жирні вершки, поступово всипаючи цукрову пудру. Кількість останнього інгредієнта регулюємо за смаком. Продовжуємо збивати до густого крему.
Розрізаємо остиглий бісквіт на рівномірні коржі. Змащуємо їх кремом, тим самим формуючи торт.
Готовий медовик можна полити зверху розтопленим шоколадом для прикраси. Ділимо торт на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Медовик Медовик без розкочування коржів Шоколадний медовик