Для домашньої випічки часто використовують сезонні ягоди і фрукти. Влітку, коли грядки і прилавки ринків повні стиглої полуниці, саме час для домашнього медовика з полуницею. У вас вийде дуже яскравий і соковитий десерт до прикраси торта можна також додати збиті вершки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 585 гр.
  • Цукор-пісок – 225 гр.
  • Мед – 90 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 165 гр.
  • Сода харчова – 12 гр.
  • Оцет столовий 9% – 20 гр.
  • Для крему: –
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Сметана 10% – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Полуниця – 300 – 400 гр.

Процес приготування:

Як приготувати медовик з полуницею? У каструлі з товстим дном нагрівайте цукор до його розчинення, доведіть масу до приємного карамельного кольору. В окремій каструлі змішайте вершкове масло і мед, доведіть до кипіння. Влийте гарячу медово-масляну суміш до карамелі, перемішайте до однорідності. Зніміть з вогню і остудіть.

У мисці збийте яйця до однорідної маси. Додайте збиті яйця до остиглої карамельній масі і перемішайте. Соду погасите оцтом і додати до рідкої маси, перемішайте.

Просійте борошно, частинами додайте її в миску, замісіть густе тягуче тісто. Залиште на 5 хвилин.

Тісто розділіть на 9 рівних частин, на пергаментним папері розкачайте кожну в пласт товщиною 3-4 міліметра, виріжте коло діаметром 20 сантиметрів. З обрізків тіста розкачайте додатковий корж довільної форми. Отримані коржі випікайте в духовці при температурі 170 градусів по 6-7 хвилин.

Приготуйте крем. У каструлі змішайте цукор і воду, поставте на вогонь, доведіть цукровий сироп до кипіння, варіть при температурі 180 градусів. Білки збийте до стійкої білої піни. Гарячий цукровий сироп тонкою цівкою влийте до збитим білків, продовжуйте збивати, поки маса не охолоне до кімнатної температури.

250 грам сметани збийте міксером, але не допускайте того, щоб вона не розшарувалася на масло і рідина. Змішайте збиті білки з цукровим сиропом і збиту сметану.

Полуницю промийте і наріжте часточками.

Складіть торт. Коржі промазывайте кремом, розкладіть по ним полуницю і складіть коржі один на одного.

Збийте цукрову пудру і 150 грам сметани. Цим кремом змастіть верх і боки торта.

Додатковий корж подрібніть в крихту. З усіх боків посипте торт крихтою і викладіть на його поверхні часточки полуниці. Поставте торт на 1-1,5 години в холодильник для просочення.

Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Вершково-сметанний крем для медовика Крем для медовика з магазинної сметани Медовик Сметанний крем для медовика з цукровою пудрою Торти