Вашій увазі надається простий рецепт приготування домашнього медовика з рідкого тіста. Коржі виходять м’якими, швидко просочаться кремом і такий медовик можна їсти відразу. Випікаємо коржі в формочки з фольги. Прослаиваем їх згущеним молоком з вершковим маслом. З рідким тістом працювати нескладно, тому такий тортик може приготувати і починаюча господиня.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Для крему: –
  • Молоко згущене – 1 банка
  • Масло вершкове – 160 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати медовик з рідкого тіста? У скляну або керамічну миску покладіть вершкове масло, розрізавши його на невеликі шматочки і додайте до нього потрібну кількість меду і цукру. Цю суміш розтопити в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини, потім віночком добре перемішайте.

В другу миску розбийте яйця, додайте до них соду і трохи збийте вінчиком.

Потім вміст двох мисочок з’єднайте і ще раз перемішайте. Отримана рідка основа для тіста повинна посвітліти і покритися дрібними бульбашками.

Додавайте в цю основу по одній ложці борошна і відразу перемішуйте.

У вас повинно вийти однорідне тісто консистенції густої сметани.

Круглу форму для випічки застелити шматочком фольги і змастіть її невеликою кількістю рослинного масла.

зніміть Фольгу і сформуйте з формочки для тіста, так як наливати тісто в гарячу фольгу не можна.

наливайте Тісто на фольгу у формі і розподіляйте його рівним шаром за допомогою лопатки.

Запікайте по черзі коржі з рідкого тіста в духовці при 180°С протягом 5-7 хвилин. Спечений корж виймайте з форми разом з фольгою і покласти наступну порцію тіста.

Приготовані гарячі коржі ножем обріжте по периметру відповідно діаметру тарілки для формування торта. Обрізки відкладіть в сторону (вони будуть для крихти), а коржі залиште у фользі до повного охолодження.

Для приготування крему помістіть в окремий посуд вершкове масло, витримане деякий час при домашньої температурі і поріжте його на шматочки. До маслу перелийте з банки згущене молоко і все міксером збийте.

Обрізки від коржів підсушіть протягом 5 хвилин в гарячій духовці, щоб вони стали крихкими.

Потім подрібніть їх рукою до стану дрібної крихти.

Для складання медового торта покладіть на плоску тарілку перший корж, перевернувши його нижньою стороною вгору.

Корж добре намажте приготованим кремом і на нього покладіть другий корж. Так укладіть всі спечені коржі.

Боки і верх торта намажте кремом.

Торт з усіх боків посипте приготовленої крихтою.

У вас вийшов гарний медовий тортик.

Це торт можете відразу подавати до столу і нарізати на порційні шматочки.

Приємного чаювання!

Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик Медовик без розкочування коржів Медовик без сметани Медовик зі згущеним молоком класичний Медовик радянського часу класичний