Медовик заварний – це десерт, який виходить соковитим і щільним, в міру солодким. Приготувати заварний медовик під силу навіть молодої господині. Із завданням прикрасити святкове застілля це ласощі впорається на відмінно!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Для крему: –
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Молоко коров’яче – 3 склянки
- Ванілін – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування заварного медовика. Ставимо На вогонь каструлю, додаємо в неї курячі яйця, додаємо цукровий пісок і мед. Все перемішуємо вінчиком до однорідної маси.
Коли розчиниться повністю цукровий пісок, додаємо до вмісту каструлі вершкове масло. Коли воно розтопиться, додаємо харчову соду. Все перемішуємо.
Коли маса загусне і спіниться, починаємо всипати до неї пшеничне борошно. Інтенсивно всі помішуємо, щоб тісто не встигло пригоріти.
Коли вмешаете все борошно і тісто буде готове, його потрібно перелити в ємність, яку слід попередньо присипати борошном. Таким чином даємо тісту охолонути. Включаємо духовку прогріватися до температури 200 градусів.
Підготуємо крем. Ставимо На вогонь каструлю з молоком. Потім всипаємо до нього цукровий пісок.
Збиваємо міксером курячі яйця.
Після цього додаємо до збитим яйця, пшеничне борошно і перемішуємо.
Далі з каструлі набираємо в ополоник молоко і відправляємо його в яєчну суміш. Всі інгредієнти збиваємо міксером.
Коли молоко в каструлі закипить, починаємо вливати в нього тонкою цівкою підготовлену суміш з яєць, борошна і молока. Варимо крем, постійно помішуючи, поки він не загусне. Після цього знімаємо каструлю з кремом з вогню, додаємо в нього ванілін і вершкове масло. Помішуємо, домагаючись розчинення масла.
Коли тісто охолоне, присипаємо його борошном. Замішуємо тісто руками.
Після цього ділимо тісто на 5 частин, з яких необхідно розкачати однакові круги. Розкачувати тісто для зручності можна відразу на пекарської папері.
Відправляємо випікатися майбутні коржі в розпечену духовку на 7 хвилин.
Коли готові коржі охолонуть, їх необхідно підрізати ножем, тим самим роблячи коржі однакової форми.
Після цього промазуємо коржі кремом і збираємо таким чином торт. В кінці необхідно посипати торт з усіх боків залишилася крихтою після обрізки коржів. Поміщаємо готовий торт в холодильник на 6 годин.
Просякнуте торт нарізаємо на порції і угощаемся!
Приємного чаювання!
Медовик без масла Медовик без сметани Медовик з заварним кремом класичний Медовик класичний ПП медовик