Це дуже простий і шалено смачний торт. Готувати його нескладно, крем можна зробити за кілька хвилин. Але коли тонкі медові коржі просочаться, вийде дуже ніжне і апетитне ласощі!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Мед – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Вода – 20 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сметана – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло – 20 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування медовика зі сметанним кремом. Нам знадобитися невелика каструля, в якій буєм розтоплювати мед. Мед розтоплюємо на невеликому вогні, не доводячи його до кипіння. Засипаємо в мед соду і розмішуємо. Від цього повинна утворюватися піна. Тепер додамо воду і 200 гр. цукру і розмішуємо.

Знову ставимо каструлю на плиту і гріємо до розчинення цукру. Суміш повинна стати карамельного кольору.

Відкриваємо вершкове масло і кладемо його в приготовану масу. Трохи помішуємо, поки воно повністю розчинитися. Залишаємо масу на 5-10 хв., щоб вона охолола.

Злегка збиваємо яйця віночком в окремій мисці.

Додаємо їх до основної маси. Перемішуємо і поступово, потроху замішуємо борошно, поки тісто не стане густим.

наше тісто Ділимо на рівні частини. Загалом має вийти 8-10 частин. І ставимо їх в холод на 40 хв.

Тепер розкочуємо качалкою тісто і з допомогою форми або тарілки вирізаємо їх нього коло. Тісто не викидаємо, а також розкачуємо і запікаємо. З нього вийде апетитна посипання.

Перекладаємо коржі на пергамен і по черзі запікаємо в духовці протягом 5 хв. Так проробляємо з усіма коржами.

В цей час приготуємо крем. Змішаємо в глибокій ємності сметану і цукор, в тому числі ванільний. І збиваємо масу віночком, щоб цукор розчинився.

З допомогою блендера подрібнюємо шматочки коржа із залишків.

Складаємо торт, кожен корж рясно промазуємо кремом. Верх і боки посипаємо сухарями. І ставимо торт на пару годин в холодильник, щоб він добре просочився.

Приємного апетиту!

Заварний крем для медовика Заварний сметанний крем для медовика Медовик зі сметанним кремом Медовик, просочений заварним кремом Торти