Меренговый рулет без крохмалю виходить просто відмінно!. Крохмаль додається в меренгу для утримування вологи і додання їй м’якої текстури суфле з хрусткою скоринкою, на відміну від звичайного безе. У цьому рецепті вам пропонується замінити крохмаль горіховою (мигдальної) борошном і додати кокосову стружку. Для приготування борошна обсмажте горіхи на сковорідці і подрібніть в блендері. Готуємо рулет з малиною і вершковим кремом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 340 гр.
  • Ванілін – 8 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • мигдальна Борошно – 35 гр.
  • Кокосова стружка – 50 гр.
  • Мигдальні пелюстки – 25 гр.
  • Для крему: –
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Сир вершковий – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Малина – 300 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування меренгового рулету без крохмалю. Яйця помийте і акуратно розділіть на білки і жовтки, щоб в білках не було і домішки жовтка.

Білки помістіть в чашу блендера, додайте щіпку солі і на маленькій швидкості збийте їх в пишну піну.

У збиті білки потроху насипте цукор звичайний і ванільний і на великій швидкості збийте масу до стійких піків.

Потім у збиті з цукром білки насипте мигдалеву борошно і кокосову стружку і лопаткою перемішайте рухами знизу-вгору.

Деко застеліть шматочком якісного паперу для випічки.

Рівним шаром і у формі прямокутника викладіть меренгу на деко.

Зверху посипте корж пелюстками мигдалю.

Запікайте меренговый корж в духовці, розігрітій до 170°С протягом 20-30 хвилин.

Гарячий корж з допомогою другого аркуша паперу або рушники переверніть і зніміть перший аркуш паперу. Залиште корж для охолодження.

За цей час приготуйте крем для рулету. У чашу блендера налийте вершки, насипте цукрову пудру і почніть все збивати на малій швидкості, поступово збільшуючи її.

Коли вершки стануть густими і не будуть триматися на лопатці, додайте до них охолоджений вершковий сири ще трохи блендером перемішайте.

змастіть Приготованим кремом меренговый корж.

Корж з кремом скрутіть рулетом. Краї рулету вирівняйте ножем.

Згори покладіть ягоди малини.

Декоруйте меренговый рулет по своєму смаку і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Меренговый рулет