Раджу приготувати дріжджові млинці без яєць з пшеничного та житнього борошном. Дріжджові млинці зазвичай вживають у їжу в якості основного блюда або як доповнення до неї. До таких млинців добре підійдуть м’ясні начинки, і соуси на основі сметани.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Житнє обдирне борошно – 0.5 склянки
- Молоко коров’яче – 800 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати млинці на дріжджах без яєць, у глибоку миску насипте кілька ложок пшеничного борошна, додайте цукровий пісок і сухі дріжджі.
Молоко підігрійте до теплого стану. Налийте до сухих інгредієнтів склянку теплого молока. Добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин.
До неї опарі влийте залишився тепле молоко, посоліть і добре перемішайте. Просіяти пшеничне і житнє борошно через сито і доведіть до однорідного стану з допомогою віночка.
Отримане тісто накрийте чистим кухонним рушником. Залиште приблизно на годину, кожні 15 хвилин, акуратно перемішуючи.
Додайте рослинне масло. При бажанні можна замінити розтопленим вершковим маслом. Добре перемішайте. Сковороду, на якій будете випікати млинці, розігрійте на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинної олії, з допомогою ополоника налийте тісто і розподіліть його по всій поверхні.
Випікайте, поки верх млинця не стане матовим. З допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть млинець на другу сторону і готуйте ще пару хвилин. Таким чином, випікайте млинці, поки не закінчиться млинцеве тісто.
Готові млинці подавайте на стіл з улюбленими наповнювачами.
Приємного апетиту!
Дріжджові млинці на молоці Млинці Млинці класичні Млинці на молоці Солодкі млинці на молоці Товсті млинці