Пропоную приготувати прекрасний варіант недільного сніданку. У нашій родині склалася така традиція – кожної неділі на сніданок ми готуємо млинці на кефірі з бананом. Банани надають млинців неймовірний смак і ніжну структуру.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 800 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Банан – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців на кефірі з бананом. Візьміть глибоку ємність. Вилийте кефір, очистіть і розламайте на кілька частин банани, додайте цукровий пісок, щіпку солі, рослинна олія і харчову соду, розбийте курячі яйця.

Скористайтесь заглибним блендером і доведіть масу до однорідної консистенції. Додайте просіяне заздалегідь пшеничне борошно.

Все ще раз добре перемішайте з допомогою заглибного блендера.

Добре розігрійте сковороду. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Якщо будете смажити млинці на антипригарній сковороді, рослинна олія не обов’язково використовувати. З допомогою ополоника розподіліть тісто по сковороді і смажте кілька хвилин, потім за допомогою лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще кілька хвилин.

Смажте млинці, поки не закінчиться все млинцеве тісто. Готові млинці змастіть вершковим маслом і скрутіть рулетиками або трикутничками. Ніжні ароматні млинці подавайте зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці класичні Млинці на кефірі Млинці на кефірі з дірочками Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці