Млинці – поширене і популярне блюдо, яке можна приготувати на кефірі або молоці. Я хочу запропонувати рецепт тонких млинчиків, які готуються і на кефірі, і на молоці. Такі млинці можна приготувати на сніданок. Якщо нафарширувати їх ситної начинкою – це буде прекрасний варіант для обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Кефір – 500 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 240 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати млинці на кефірі з содою легко! Кефір завчасно дістаньте з холодильника, перелийте в глибоку миску і дайте нагрітися при кімнатній температурі. Додати харчову соду, цукровий пісок і сіль. Добре перемішайте. Сода загаситься кислотою кефіру, і маса збільшиться в кілька разів.
Курячі яйця кімнатної температури розбийте в кефірну масу і перемішати з допомогою міксера або віночка.
В окрему миску просійте борошно пшеничне кілька разів, щоб збагатити його киснем. Поступово додайте в отриману раніше масу і ретельно перемішуючи віночком.
трохи підігрійте Молоко в мікрохвильовій печі, потроху вливаючи, доведіть тісто до гладкої однорідної консистенції.
У тісто додайте рослинне масло і добре перемішайте.
Готове тісто залиште відпочити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, потім зменшіть вогонь, з допомогою ополоника налийте невелику кількість млинцевого тіста і рівномірно розподіліть по всій поверхні. Млинці обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.
Готові млинці на кефірі з содою подавайте з варенням або зі сметаною за бажанням.
Приємного апетиту!
Мереживні млинці Мереживні млинці на молоці Млинці на кефірі з дірочками Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Тонкі млинці на кефірі з дірочками