Ніжні ажурні млинці на кефірі з начинкою з сиру і родзинок – відмінний варіант сніданку. Такі млинці можна з легкістю розігріти, підсмаживши їх на сковороді з вершковим маслом. Тому приготувати їх можна ще з вечора, щоб вранці насолодитися їх смаком не витрачаючи багато часу. Млинці з нашим рецептом довго залишаються м’якими і ідеально поєднуються з різними видами начинок: солодкими або м’ясними. Варто лише коригувати кількість цукру в тісті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 мл
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Горілка – 1 ст. л.
- Вода – 0.5 склянки
- Сир – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Ванілін – 1 гр.
- Родзинки (без кісточок) – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці на кефірі з сиром. У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю. Додаємо кефір, соду і просіваємо борошно. Все добре перемішуємо, щоб не було грудочок, потім додаємо горілку. Воду кип’ятимо і, не перестаючи помішувати, невеликими порціями додаємо в тісто. Ще раз все добре вимішуємо і приступаємо до випікання млинців.
Сковороду змащуємо невеликою кількістю масла, наливаємо дві-три столові ложки тіста і нахиляємо сковороду у різні боки, щоб тісто розтеклося, і ми сформували блін необхідного діаметра. Обсмажуємо млинці по дві хвилини з кожного боку.
У мисці змішуємо сир, цукор, ванілін і розмочений в окропі і промитий ізюм. Все добре перемішуємо – начинка для млинців готова.
Кладемо в кожен млинець столову ложку начинки і згортаємо. Перед подачею млинці з начинкою можна трохи обсмажити на вершковому маслі. Приємного чаювання!
Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці