Якщо в холодильнику застоялася сметана без діла, ні в якому разі її не викидаємо! З кислої сметани виходять смачні млинці, з дірочками, ніжні, з вираженим кисломолочним смаком. Цікаво і те, що тісто на кислому сметані можна готувати без додавання яєць – млинці добре схоплюються при смаженні і не рвуться при перевертанні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана (кисла) – 200 гр.
- Вода кип’ячена – 500 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2 – 2.5 склянки
Процес приготування:
Готувати млинці на кислій сметані просто! Для приготування тіста в об’ємну миску викладаємо сметану. Додаємо до неї цукровий пісок, сіль, рослинне масло, соду, половину вказаної кількості води.
Розмішуємо суміш віночком до однорідності.
Всипаємо борошно порціями і ретельно розмішуємо після кожного додавання. В залежності від характеристик борошна, її може знадобитися більше або менше, тому важливо вчасно зупинитися.
Вливаємо половину води і розмішуємо тісто до однорідності. Підсумкова консистенція повинна бути текучою, рідкої, трохи густіше, ніж звичайне тісто для млинців.
Сковорідку для смаження млинців добре розігріваємо на плиті. Перед смаженням першого млинця сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика.
Ополоником набираємо порцію тіста і виливаємо його на розігріту сковороду. Смажимо млинець до рум’яної скоринки на середній температурі.
Плоскої широкої лопаткою перевертаємо млинець і також смажимо до золотистого кольору.
Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку. За бажанням, кожен млинець можна промащувати невеликою кількістю вершкового масла – так млинці стають ще ніжніше і смачніше. Подавати рекомендується гарячими як з солодкими доповненнями, так і з солоними.
Приємного апетиту!
Дієтичне млинці Мереживні млинці Млинці без молока Млинці на воді Млинці на Масляну Млинці на сметані Пісні млинці