Млинці, приготовані з додаванням молока і дріжджів, відрізняються своєю ніжністю і легкістю. Хоча для приготування такої страви вам доведеться витратити трохи більше часу, ніж на приготування звичайних тонких млинчиків, навряд чи ви пошкодуєте про витрачений час. Воно того варто.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Молоко коров’яче – 450 мл
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців на молоці і дріжджах? Пшеничне борошно необхідно просіяти, потім з’єднати її з сухими дріжджами, сіллю і цукром, перемішувати. Потім в отриману суху суміш потрібно влити склянку молока і довести все до однорідної консистенції. У тесті не повинні бути присутні грудочки. Додання в тісто ще трохи молока і знову все перемішавши, накриваємо миску харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину. По закінченні зазначеного часу в тісто вливаємо олію і яйця. Все ретельно перемішуємо. Тісто по своїй консистенції повинна нагадувати рідку сметану.
Розігріваємо сковорідку. виливаємо на неї тісто і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Млинці необхідно обсмажувати до утворення легкої золотистої скоринки.
Перевертаємо млинчик. І смажимо ще кілька хвилин.
Перед подачею викладіть млинці на плоску тарілку, змастіть їх маслом. Приємного апетиту!
Млинці на 1 літр молока Млинці на дріжджах Млинці на Масляну Товсті млинці Товсті млинці на молоці