Пропонуємо вашій увазі ідеальний рецепт приготування тонких млинчиків. Завдяки поєднанню молока і води, млинці виходять м’якими і ніжними. А додавання рослинного масла в тісто виключає необхідність змащувати сковороду маслом кожен раз перед приготуванням млинчика, що робить процес приготування простіше, а млинці – ще смачніше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 1,5 склянки
- Вода – 1,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати млинці на молоці з водою? У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром, поступово додаючи просіяне борошно, сіль і підливаючи молоко.
Не припиняючи збивати, додаємо в тісто, воду і рослинну олію. У нас вийшло однорідне рідке тісто.
Млинцеву ставимо сковороду на середній вогонь, розігріваємо і перед тим, як смажити перший млинець, змащуємо її рослинним маслом за допомогою кулінарної кисті.
Ми будемо смажити млинці на двох сковородах – так вийде швидше. На сковороду наливаємо половину ополоника тіста і нахиляємо сковороду у різні боки, щоб розподілити тісто по всій сковороді.
Підсмажуємо блін до рум’яного кольору і перевертаємо на інший бік. Підсмажуємо ще близько хвилини і знімаємо зі сковороди.
Теплий млинець промазуємо вершковим маслом, складаємо навпіл і звертаємо рулетиком.
Готові млинці однаково хороші як в теплом, так і в холодному вигляді. Подаємо їх на стіл зі сметаною, йогуртом або джемом. Приємного апетиту!
Млинці Млинці на 1 літр молока Млинці на воді, молоці та яйцях Млинці на Масляну Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці класичні Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці