Млинці на окропі і кефірі виходять тонкими, ніжними і ажурними. Такі млинці можна нафарширувати улюбленою начинкою або подавати зі згущеним молоком та іншими солодкими наповнювачами, які приносять вам задоволення. В якості соусу можна використовувати натуральний йогурт або сметану.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Кефір – 250 мл
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Окріп – 200 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати млинці на окропі і кефірі легко! Розбийте курячі яйця кімнатної температури в глибоку миску, додайте сіль і збийте з допомогою віночка.
Додайте цукровий пісок, перемішайте до однорідної консистенції.
Кефір кімнатної температури вилийте в глибоку ємність і додайте харчову соду, ретельно перемішайте.
Кефірну масу перелийте до яєчної маси і перемішайте віночком.
До отриманої масі просійте борошно пшеничне в кілька прийомів і перемішайте до однорідної консистенції.
Підготуйте окріп і поступово влийте в тісто, ретельно перемішуючи міксером на середній швидкості, щоб не було грудочок. Залиште тісто відпочити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Влийте необхідну кількість рослинної олії в відпочиле тісто і перемішайте.
добре розігрійте Сковороду, змастіть краплею олії поверхню. З допомогою ополоника рівномірно розподіліть млинцеве тісто. Смажте, поки верх млинця не стане матовим, з допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще кілька хвилин.
Таким чином, посмажте всі млинці. За бажанням готові млинчики змастіть невеликим шматочком вершкового масла. Подавайте млинці на кефірі і окропі з улюбленими соусами.
Приємного апетиту!
Заварні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на кефірі Млинці на окропі без молока Тонкі млинці Тонкі млинці на кефірі з дірочками