Не уявляєте свого життя без тонких млинців, але хочеться спробувати чогось нового? Тоді рецепт, представлений вашій увазі, доведеться дуже до речі. Тонкі млинці на сметані і окропі – прекрасна альтернатива традиційним рецептом. Сметана в поєднанні з окропом роблять млинці більш ніжними і в той же час хрусткими, крім того, надають страві приємну кислинку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сметана – 3 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати млинці на сметані і окропі просто! При приготуванні таких млинців необхідно використовувати сметану, жирність якої не менше п’ятнадцяти відсотків. Викладаємо сметану в окрему миску.
Просіваємо борошно і відправляємо її в миску до сметані. Якщо ви хочете, щоб ваші млинці вийшли пишними, додайте в борошно чайну ложку розпушувача або таку ж кількість харчової соди, гашеного оцтом.
Все ретельно перемішуємо і додаємо в отриману масу цукор.
В іншій мисці необхідно збити до піноподібного стану курячі яйця.
Збиті яйця вводимо в загальну масу. Все треба добре перемішати. Потім туди ж поступово вливаємо окріп.
Все ретельно перемішуємо. Потім обсмажуємо невелику кількість тіста, рівномірно розподілений по поверхні сковорідки, з обох боків до золотистого кольору.
Заварні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на воді без молока Млинці на окропі Млинці на сметані