Млинці на сироватці з яйцем, рецепт яких тут представлений, виходять ажурними, з хрусткими краями. Також серед відмітних особливостей таких млинців можна відзначити їх ніжну текстуру і кисло-молочний смак. Таким млинці ідеально будуть поєднуватися з різними начинками, в тому числі з сиром.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молочна сироватка – 1 л
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Готувати млинці на сироватці з яйцями просто! Одну склянку сироватки необхідно відлити від загальної кількості і поки відставити убік. Решту сироватку слід підігріти, але не кип’ятити. Після цього в теплу сироватку додаємо цукровий пісок, сіль і просіяне пшеничне борошно. Все перемішуємо.
Далі вбиваємо з робочу ємність куряче яйце і вливаємо олію. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо до однорідності.
Склянку сироватки, відлитої в самому початку, доводимо до кипіння і відразу додаємо до неї харчову соду. Відбудеться гучне шипіння, так і повинно бути – сода погасилась. Отриману суміш перелити в млинцеве тісто і все перемішуємо.
Після перемішування можна помітити, як тісто стало більш повітряним і збільшилася в обсязі.
На вогонь ставимо розігріватися сковороду. Для першого млинця промазуємо її рослинним маслом. Виливаємо в розігріту сковороду невелику порцію тіста, щоб млинець вийшов тонким. Рівномірно по поверхні розподіляємо тісто і обсмажуємо одну сторону млинчика.
По готовності першої сторони перевертайте млинець і обсмажуйте до золотистого кольору іншу сторону.
Гарячі, ароматні і смачні млинці можна подавати до столу. За бажанням приправляйте блюдо варенням або медом.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на сироватці Млинці на сироватці від сиру