Пропонуємо вам спробувати оригінальний рецепт тонких заварних млинчиків на сироватці. Вони виходять досить щільними, тому в млинці зручно завертати начинку. Кількість цукру можна підбирати самостійно в залежності від того, солодку або солону начинку ви віддаєте перевагу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молочна сироватка – 1 л
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 – 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 6 ст. л.

Процес приготування:

Готувати заварні млинці на сироватці легко! Яйця збийте з сіллю і цукром. Продовжуючи збивати на великій швидкості, тонкою цівкою введіть киплячу сироватку. Маса повинна дуже збільшитися в об’ємі.

Додайте соду, просіяне борошно, замісіть рідке тісто без грудочок. Влийте соняшникову олію, перемішайте.

Розігрійте сковорідку, для першого млинця змастіть її маслом. Смажте млинці з двох сторін на невеликому вогні.

При бажанні, знімаючи млинці зі сковорідки, відразу промазывайте їх вершковим маслом, і можна тут же ними ласувати.

Приємного апетиту!

Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Тонкі млинці