Любите млинці? Часто так буває, що млинці погано смажаться, виходять грудкою або тісто грубувате. У чому ж секрет приготування вдалих млинців? Можна перепробувати масу варіантів, і витратити купу часу на невдалі спроби, а можна приготувати бездріжджові млинці на молоці, слідуючи докладної і перевіреної інструкції, яка враховує всі особливості приготування вдалого і ніжного страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 280 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці, які завжди виходять. Для вдалих млинців заздалегідь дістаньте яйця і молоко, щоб вони придбали кімнатну температуру. Яйця з цукром і сіллю з’єднайте і збийте вінчиком.

Додайте половину молока і ще раз розмішайте.

Окремо 2 рази просійте борошно. Додавайте по 1/3 частині і перемішуйте тісто. Тісто має вийти густим і без грудок.

Влийте молоко, що залишилося і все розмішайте. Додайте масло, перемішайте і відставте в сторону на 15 хвилин.

Розігрійте сковороду (бажано використовувати чавунну), зробіть вогонь трохи менше середнього. Змастіть її маслом і ополоником наливайте тісто, розподіляючи його рівномірним і тонким шаром по всьому дну. Коли млинець стане матовим зверху, а знизу золотим – переверніть, попередньо акуратно пройшовшись вкруговую лопаткою. Готові млинці складайте в плоску тарілку, трохи змастивши шматком вершкового масла, і накривайте кришкою. Так краю не будуть сохнути.

Приємного апетиту!

Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на молоці Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці на молоці