Любите млинці? Часто так буває, що млинці погано смажаться, виходять грудкою або тісто грубувате. У чому ж секрет приготування вдалих млинців? Можна перепробувати масу варіантів, і витратити купу часу на невдалі спроби, а можна приготувати бездріжджові млинці на молоці, слідуючи докладної і перевіреної інструкції, яка враховує всі особливості приготування вдалого і ніжного страви.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці, які завжди виходять. Для вдалих млинців заздалегідь дістаньте яйця і молоко, щоб вони придбали кімнатну температуру. Яйця з цукром і сіллю з’єднайте і збийте вінчиком.
Додайте половину молока і ще раз розмішайте.
Окремо 2 рази просійте борошно. Додавайте по 1/3 частині і перемішуйте тісто. Тісто має вийти густим і без грудок.
Влийте молоко, що залишилося і все розмішайте. Додайте масло, перемішайте і відставте в сторону на 15 хвилин.
Розігрійте сковороду (бажано використовувати чавунну), зробіть вогонь трохи менше середнього. Змастіть її маслом і ополоником наливайте тісто, розподіляючи його рівномірним і тонким шаром по всьому дну. Коли млинець стане матовим зверху, а знизу золотим – переверніть, попередньо акуратно пройшовшись вкруговую лопаткою. Готові млинці складайте в плоску тарілку, трохи змастивши шматком вершкового масла, і накривайте кришкою. Так краю не будуть сохнути.
Приємного апетиту!
Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на молоці Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці на молоці