Хочете порадувати своїх близьких усіма улюбленими ласощами – млинцями, які окрім дивно ніжного смаку мають незвичайний зовнішній вигляд. Тоді цей рецепт спеціально для вас. Тим більше, що для приготування ажурних млинців вам не потрібні особливі кулінарні навички.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Борошно пшеничне – 0,75 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кефір – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати млинці з дірочками легко! В окрему ємність вбиваємо яйце, відправляємо до нього сіль і цукор. Все добре збиваємо до однорідності.
До загальної маси відправляємо 150 мл. молока, а також кефір, соду і борошно.
Все ретельно перемішуємо. До тесту додаємо рослинне масло, знову перемішуємо. Потім вливаємо в загальну масу молоко, що залишилося. Тісто повинне вийти рідкуватим.
Розігріваємо сковорідку виливаємо на неї невелику кількість тіста, рівномірно розподіливши його по всій поверхні сковорідки.
Через кілька хвилин млинець необхідно перевернути. При необхідності доливаємо на сковорідку рослинне масло.
Коли млинці будуть готові, їх необхідно скласти трикутником. Як доповнення до таких млинців чудово підійдуть варення, сметана або мармелад.
Ажурні млинці на молоці Мереживні млинці Млинці Млинці без дріжджів Млинці на Масляну Російські млинці Тонкі млинці