Існує безліч варіацій начинок для млинців. Одна з найбільш гармонійних – гриби з куркою. Млинці з такою начинкою виходять дуже смачними і поживними, тому цілком зможуть замінити повноцінний обід або вечерю для всієї вашої сім’ї. Млинці з грибами і крицей завжди користуються популярністю, тому готуйте побільше, щоб потім роздавати добавки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Борошно пшеничне – 7 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Куряче філе – 250 гр.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців з грибами і куркою. У глибоку миску влити молоко, додати яйця, цукор і сіль. Все ретельно збити. Поступово всипати в миску борошно, все збити до однорідності, щоб не було грудочок. Потім влити рослинне масло в тісто, перемішати.
Розігріти сковороду, смажити на ній млинці з двох боків до рум’яності.
Гриби помити, просушити на паперовому рушнику і нарізати тонкими пластинками.
Куряче філе помити, просушити і нарізати невеликими кубиками.
Лук очистити, помити і дрібно нарізати.
Розігріти сковороду, обсмажити куряче філе до появи золотистої скоринки. Додати в сковороду цибулю і печериці, посолити, поперчити, всипати приправи за смаком. Гасити начинку 10 хвилин, постійно помішуючи.
У середину кожного млинця викласти підготовлену начинку, загорнути млинці. Таким чином підготувати всі млинці.
Подавати млинці з грибами і куркою порційно як основне блюдо. За бажанням млинці можна оригінально прикрасити.
Млинці без дріжджів Млинці з грибами Млинці з куркою Млинці з м'ясом Млинці на молоці Яєчні млинці