Курку та гриби у вершковому соусі – відмінний варіант начинки для тонких млинчиків. Вершки додають начинці приємний вершковий смак і соковитість, доповнюючи тим самим смак курки та грибів. Млинці з такою начинкою стануть відмінним варіантом ситного і смачного обіду або вечері.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір 1.5% – 250 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сіль – 0.25 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- стегно Куряче – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Гриби – 250 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Вершки – 100 мл
- Чебрець свіжий – 1 щіпка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати млинці з куркою і грибами у вершковому соусі просто! Курячі стегна промиваємо під проточною водою, відокремлюємо від шкірки і кладемо в каструлю з водою. Туди ж відправляємо очищену моркву, четверту частину цибулини, лавровий лист, чорний перець горошком і сіль. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася і зменшуємо вогонь. Відварюємо до готовності 20-25 хвилин. Виймаємо стегна з бульйону, даємо їм охолонути і відокремлюємо від кісточки. Нарізаємо невеликими шматочками.
Залишився цибулю шаткуємо дрібними кубиками і відправляємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Гриби чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо до цибулі гриби і обсмажуємо до готовності.
До грибів і цибулі додаємо куряче м’ясо, сушений чебрець і борошно. Все добре перемішуємо і обсмажуємо 1-2 хвилини.
До нашої начинки додаємо вершки і половину склянки курячого бульйону, готуємо на середньому вогні кілька хвилин, до загусання соусу. Начинка повинна бути досить густий, щоб її можна було загорнути у млинець, і вона не витікала. Знімаємо начинку з вогню і даємо їй охолонути. В цей час приступаємо до приготування млинців.
В глибокій мисці з’єднуємо яйце і кефір кімнатної температури, добре перемішуємо за допомогою віночка. Потім додаємо цукор, сіль і просіваємо борошно. Замішуємо досить густе тісто.
В окропі розчиняємо соду і додаємо отриманий розчин у тісто, швидко перемішуємо і залишаємо на 4-5 хвилин, щоб воно заварилося. Потім в тісто додаємо рослинне масло і ще раз добре перемішуємо.
Випікаємо млинці на добре розігрітій сковороді з антипригарним покриттям, злегка змащуючи її олією. Кожен млинець випікаємо з обох сторін приблизно по одній хвилині.
Готові млинці складаємо чарочку і даємо охолонути, щоб вони не рвалися при фаршируванні начинкою.
В кожен млинець поміщаємо близько двох столових ложок начинку і звертаємо конвертиком.
Безпосередньо перед подачею обсмажуємо млинці з усіх боків на вершковому маслі до золотистого кольору. Млинці готові, можна приступати до дегустації!
Млинці Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці з грибами Млинці з куркою Млинці на Масляну ПП млинці Російські млинці