Головним секретом приготування будь-якого соку є використання правильно підібраних інгредієнтів. Не винятком є і морквяно-томатний сік у домашніх умовах на зиму. Важливо вибирати морква і помідори з соковитою м’якоттю, у такому разі готовий сік буде мати насичений і яскравий смак.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Морква – 2,5 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цукор-пісок – 30 – 40 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати морквяно-томатний сік у домашніх умовах на зиму, очищену моркву промийте, поріжте довільним чином, пропустіть коренеплоди через соковижималку.

Помідори ретельно вимийте під проточною водою, вирізати плодоніжку, самі плоди поріжте великими шматочками. Нарізані помідори необхідно також пропустити через соковижималку.

Отримані рідини об’єднайте, перелив все в каструлю. Додайте цукор і сіль, перемішайте. Поставте каструлю з вмістом на помірний вогонь і проваріть протягом 5-10 хвилин з моменту закипання.

По готовності сік розлийте по простерилизованным банкам, загорніть їх стерильними кришками. Остудіть дану заготівлю при кімнатній температурі, на зберігання відправте у прохолодне місце.

Морквяно-томатний сік на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через соковижималку на зиму