Ароматні і апетитні морквяно-яблучні мафіни зберуть ваших домашніх за сімейним чаюванням і доставлять незабутнє задоволення. Смачні і корисні мафіни чудово замінять покупні десерти та інші магазинні солодощі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Апельсиновий сік – 100 мл
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Морква (очищена) – 40 гр.
- Яблука (очищені) – 40 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати морквяно-яблучні мафіни. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування морквяно-яблучного мафінів. Моркву і яблука ретельно вимийте в прохолодній воді і обсушити. Підготовлені яблука і моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Яблука очистіть від серцевини. Очищені інгредієнти натріть на крупній тертці і викладіть в глибоку ємність.
вилийте В ємність необхідну кількість апельсинового соку і рослинного масла. Потім додайте цукровий пісок, сіль і ванілін.
Добре перемішайте.
Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть до рідких інгредієнтів.
Ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції.
Силіконові формочки заповнити приготованим тістом на 2/3 їх висоти. Формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність апетитною випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть формочки з мафінами. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок.
Остиглі морквяно-яблучні мафіни подавайте на стіл до свіжозвареної чаю, ароматної кави або цикорію. Текстура домашньої випічки виходить ніжною і легкою.
Приємного апетиту!
Ванільні кекси Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси на рослинному маслі Мафіни класичні Морквяні мафіни Пісні кекси