Дуже гарний і смачний пиріг, який підійде як на сніданок до чаю, так і для святкового столу. При випіканні чорна смородина забарвлює сметанную заливку в красивий рожево-бузковий колір, а вся начинка в цілому просочує корж з пісочного тіста, завдяки чому він виходить не пересушеним і набагато менше кришиться.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Для начинки: –
- чорна Смородина – 300 гр.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 125 мл
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для приготування насипного пирога з чорною смородиною масло необхідно попередньо заморозити. Для цього попередньо приберіть його в морозильну камеру на кілька годин. Змішайте всі сухі інгредієнти в глибокій мисці, масло натріть на крупній тертці і перемішайте між собою.
В результаті у вас повинна вийти розсипчаста масляниста крихта.
Пересипте крихту у форму для випічки, разравняйте по дну і максимально щільно утрамбуйте, формуючи невеликі бортики. Якщо форма не роз’ємна, краще застелити її перед цим пергаментом для випічки, щоб готовий пиріг легше було витягти.
Для приготування заливки змішати яйце, сметану, ванільну есенцію і цукор. Збийте до однорідності за допомогою ручного віночка або міксера.
Чорну смородину попередньо промийте і обсушіть, щоб не було зайвої вологи. Висипте ягоди на основу з тіста і розрівняйте їх по дну. Можете присипати також невеликою кількістю цукру.
Залийте сметанною начинкою ягоди, намагаючись рівномірно розподілити її.
Приберіть пиріг випікатися в духовку на 40 хвилин при температурі 180 С. До цього часу у нього повинні підрум’янитися бортики, а начинка стане щільніше і також придбає золотавий відтінок. Якщо ви бачите, що центр пирога пропікається повільніше, ніж краю, то накрийте блюдо зверху фольгою і випікайте до повної готовності.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з чорною смородиною в духовке Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані