Для засолювання цілих огірків як правило, вибираються овочі певного сорту та розміру. Що ж робити з великими і разносортными огірками, не пройшли «калібрування» на засолку? Є відмінний варіант заготовити такі овочі на зиму брусками. Вони відмінно поміщаються в банку і зручні при подачі, так як відразу можуть викладатися на тарілку шматочками.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Огірки – 2 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Готувати огірки на зиму шматочками легко! Огірки вимийте і дайте їм трохи обсохнути. Відріжте у них кінчики і розрізати кожен уздовж на 4 частини. Дуже великі – розділити на більшу кількість частин.
Складіть шматочки огірків в таз.
Почистіть часник і наріжте ножем не дуже дрібно. Пересипте його в огірки.
Масло вилийте в окрему миску, влийте оцет, присипте сіллю і цукром, поперчіть і перемішайте все дуже ретельно до розчинення кристалів.
Перелийте в маринад огірки, перемішайте і залиште на 3 години. За цей час овочі пустять сік.
Розкладіть огірки по стерильним банкам дуже щільно.
Влийте маринадный сік з часником в банки до самого верху. Поставте їх стерилізуватися, накривши кришкою, за 10 хвилин і закочуйте.
Приємного апетиту!
Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму часточками Огірки на зиму