Для засолювання цілих огірків як правило, вибираються овочі певного сорту та розміру. Що ж робити з великими і разносортными огірками, не пройшли «калібрування» на засолку? Є відмінний варіант заготовити такі овочі на зиму брусками. Вони відмінно поміщаються в банку і зручні при подачі, так як відразу можуть викладатися на тарілку шматочками.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Готувати огірки на зиму шматочками легко! Огірки вимийте і дайте їм трохи обсохнути. Відріжте у них кінчики і розрізати кожен уздовж на 4 частини. Дуже великі – розділити на більшу кількість частин.

Складіть шматочки огірків в таз.

Почистіть часник і наріжте ножем не дуже дрібно. Пересипте його в огірки.

Масло вилийте в окрему миску, влийте оцет, присипте сіллю і цукром, поперчіть і перемішайте все дуже ретельно до розчинення кристалів.

Перелийте в маринад огірки, перемішайте і залиште на 3 години. За цей час овочі пустять сік.

Розкладіть огірки по стерильним банкам дуже щільно.

Влийте маринадный сік з часником в банки до самого верху. Поставте їх стерилізуватися, накривши кришкою, за 10 хвилин і закочуйте.

Приємного апетиту!

Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму часточками Огірки на зиму