Пряне і гостре блюдо грузинської кухні особливо добре підходить для холодних зимових днів. Така заготовка з огірків готується досить просто, а всі інгредієнти доступні і недорогі.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Огірки – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 25 мл
- Масло рослинне – 3 ст.
Процес приготування:
Почнемо готувати огірки по-грузинськи з хмелі-сунелі на зиму. Помиті помідори подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре і перекладаємо його в каструлю. Додаємо цукор, сіль, олію, оцет, перець, хмелі-сунелі.
Промиваємо огірки і нарізаємо їх брусочками.
Пюре варимо протягом 10 хвилин, після чого додаємо огірки.
Помішуючи, варимо ще близько 7 хвилин на слабкому вогні.
Розкладаємо огірки з соусом по стерильним банкам і закочує їх. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо остигати, загорнувши в ковдру.
Готові огірки по-грузинськи зберігаємо при кімнатній температурі. Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму