Овочева заготівля на зиму стане відмінним доповненням до будь-якої страви. Огірки по-корейськи зможуть приємно здивувати своїм ароматом і смаком. Приготування заготовки по даному рецепту не займе багато часу.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Морква – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Приправа для корейської моркви – 20 гр.
- Часник – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати огірки по-корейськи на зиму на 2 кг? Огірки промиваємо та нарізаємо довільним чином, наприклад, у вигляді соломки. Краще всього для цієї консервації підійдуть невеликі огірочки.
Свіжу моркву необхідно очистити, промити і натерти на тертці для корейської моркви.
Додаємо трохи солі, щоб морква стала м’якше.
Беремо миску і змішуємо в ній наступні інгредієнти – залишився кількість солі, цукровий пісок, приправу для корейської моркви і пропущений через прес часник.
Далі вливаємо оцет і рослинне масло. Все перемішуємо.
Підготовлену моркву викладаємо до огірків, рівномірно розподіляємо овочі руками і потім додаємо маринад.
Знову все ретельно перемішуємо. Блюдо накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 2 години. Овочі повинні виділити сік.
За цей час підготуємо банки і кришки – простерилизуем їх.
Через деякий час ставимо овочі на вогонь. Після закипання варимо протягом 15 хвилин. За цей час огірки прогріються і змінять свій колір.
Готовий салат в гарячому вигляді розподіляємо по банкам, до самого верху поливаємо маринадом.
Потім зафарбовуємо заготівлю кришками і в перевернутому вигляді під ковдрою остуджуємо.
Огірки по-корейськи на зиму готові!
Приємного вам апетиту!
Огірки з оцтом 9% на зиму Салат з моркви на зиму Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салат з огірків та моркви на зиму Салат з переросли огірків на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з огірків на зиму Салати на зиму