Овочева заготівля на зиму стане відмінним доповненням до будь-якої страви. Огірки по-корейськи зможуть приємно здивувати своїм ароматом і смаком. Приготування заготовки по даному рецепту не займе багато часу.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Приправа для корейської моркви – 20 гр.
  • Часник – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати огірки по-корейськи на зиму на 2 кг? Огірки промиваємо та нарізаємо довільним чином, наприклад, у вигляді соломки. Краще всього для цієї консервації підійдуть невеликі огірочки.

Свіжу моркву необхідно очистити, промити і натерти на тертці для корейської моркви.

Додаємо трохи солі, щоб морква стала м’якше.

Беремо миску і змішуємо в ній наступні інгредієнти – залишився кількість солі, цукровий пісок, приправу для корейської моркви і пропущений через прес часник.

Далі вливаємо оцет і рослинне масло. Все перемішуємо.

Підготовлену моркву викладаємо до огірків, рівномірно розподіляємо овочі руками і потім додаємо маринад.

Знову все ретельно перемішуємо. Блюдо накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 2 години. Овочі повинні виділити сік.

За цей час підготуємо банки і кришки – простерилизуем їх.

Через деякий час ставимо овочі на вогонь. Після закипання варимо протягом 15 хвилин. За цей час огірки прогріються і змінять свій колір.

Готовий салат в гарячому вигляді розподіляємо по банкам, до самого верху поливаємо маринадом.

Потім зафарбовуємо заготівлю кришками і в перевернутому вигляді під ковдрою остуджуємо.

Огірки по-корейськи на зиму готові!

Приємного вам апетиту!

Огірки з оцтом 9% на зиму Салат з моркви на зиму Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салат з огірків та моркви на зиму Салат з переросли огірків на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з огірків на зиму Салати на зиму