Пропоную приготувати огірки в томатному соусі без стерилізації. Огірочки виходять хрусткими і дуже смачними, з приємним ароматом. Процес приготування простий і не займе у вас багато часу. Якщо скористаєтеся цим рецептом, то взимку будете забезпечені апетитним делікатесом.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 5 кг
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Масло рослинне – 150 мл
- Часник – 1 головка
- Томатний соус – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт огірків в томатному соусі без стерилізації простий у приготуванні! Ретельно вимийте банки і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть в окремій каструльці. Огірки вибирайте міцні середнього розміру. Ретельно промийте їх у прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, обріжте кінчики. Підготовлені огірочки розріжте вздовж на 4 частини, а потім ще навпіл.
Часник очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді, а потім наріжте на середні за розміром шматочки або пропустіть через прес, з’єднайте з томатним соусом і ретельно перемішайте. Нарізані огірки викладіть в металевий посуд, додайте рослинне масло, цукровий пісок, сіль, столовий оцет і томатний соус з часником. Ретельно перемішайте.
Ємність з огірками поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть приблизно 3-5 хвилин, а потім зніміть з вогню.
Стерильні банки акуратно, щоб не обпектися, заповніть гарячими огірками в томатному соусі, добре закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 12-15 годин. Після чого перемістіть остиглі огірки в томатному соусі в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки в томатному соусі з часником на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму