Аспірин широко застосовувався в консервації овочів ще з часів Радянського Союзу. Використовувався звичайний аспірин, ацетилсаліцилова кислота, цей засіб має консервационными властивостями, як лимонна кислота або оцет.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1500 гр.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Корінь хрону – за смаком
- Кріп – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Для маринаду: –
- Аспірин – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 80 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків на зиму з аспірином. Банки і кришки для закаток попередньо стерилізуйте. У чисті сухі банки розкладіть огірки, перекладаючи їх прянощами (часник, кріп, хрін, перець).
Зверху насипте сіль і залийте банки з огірками водою, прикрийте кришкою і залиште на добу.
Через добу злийте воду з огірків в каструлю, додайте цукор, доведіть до кипіння, поваріть 2-3 хвилини. У кожну банку до огірків покладіть по дві таблетки аспірину, залийте їх гарячим маринадом, додайте одну столову ложку оцту. Банки загорніть і залиште остигати при кімнатній температурі. Зберігайте закачування з маринованими огірками в холодному місці.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на 3-х літрову банку на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на 2 літрову банку на зиму