Хочу поділитися улюбленим зимовим рецептом огірків з петрушкою і часником. Закуска виходить досить ароматною і соковитою. Такі огірки чудово прикрасять ваш святковий стіл і доставлять незабутнє задоволення всім вашим гостям. Для приготування цього виду закуски можна використовувати огірки будь-якого розміру.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1.5 кг
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 0,5 пучків
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт огірків з петрушкою і часником на зиму простий у приготуванні! Ретельно вимийте необхідну кількість огірків, а потім обсушити, виклавши їх на кухонне рушник. Обріжте кінчики, а потім наріжте вздовж на 4 частини, а потім ще навпіл.
Зелень кропу і петрушки ретельно промийте під холодною водою, а потім струсіть від зайвої вологи. Просушену зелень наріжте, як можна дрібніше.
Часник очистіть від лушпиння, потім промийте під холодною водою. Очищений часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.
Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність, і добре перемішайте. Потім додайте необхідну кількість солі, цукру-піску, олії та столового оцту, а також гірчицю і чорний мелений перець. Перемішайте овочеву масу ще раз, накрийте кришкою або оберніть харчовою плівкою. Після чого залиште маринуватися протягом години при кімнатній температурі.
Підготуйте банки, що найкраще використовувати для ароматною закуски півлітрові баночки. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть в окремій каструлі або обдайте окропом.
В стерильні банки покладіть огірки, а потім залийте утворився соком.
Банки накрийте стерильними кришками і покладіть у велику каструлю, на дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки з огірками 15 хвилин.
Акуратно вийміть гарячі банки, а потім за допомогою закаточной машинки загорніть кришками, після чого переверніть їх догори дном. Укутайте теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження. Після чого перемістіть банки на зберігання в прохолодне місце.
Ароматну закуску подавайте на стіл з улюбленими гарячими стравами.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки в гірчичній заливці на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з цукром на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму